стрілка навігації     стрілка навігації  Як приготувати коропа





Як приготувати коропа

Як приготувати коропа
автор рецепта Автор: Леся
кухня Кухня: Українська



Короп, як і його брат-близнюк сазан, смачні при будь-якому способі приготування. А вже на грилі, та з овочами... Правда, кісточок дрібних у обох вистачає, але є ж спосіб цю "кістляву проблему" вирішити.

Вам знадобиться:

  • короп або сазан вагою 1 кг або побільше
  • 2 баклажана
  • 2 стиглих помідора
  • половинка лимона
  • сіль і перець за смаком
  • топлене вершкове масло
  • зелень кропу

Спосіб приготування:
Якщо в нашому супермаркеті немає послуги чищення риби - зітхнемо і зробимо це самі. Вичищену, вимиту і добре обсушену рибину кладемо на дошку і досить глибоко надрізаємо навхрест боки коропа, щоб кісточки стали м'якшими під дією температури духовки.

Натираємо коропа сіллю і перцем, лимонним соком. Не економлячи змащуємо топленим вершковим маслом і у формі для запікання або на деку ставимо в духовку, нагріту до 180С, на 20-25 хвилин.

Поки короп (або сазан) печеться, промиваємо і обсушуємо баклажани і помідори. Нарізаємо кружальцями.

Баклажани обсмажуємо з обох сторін у тому ж маслі.

Через певний час виймаємо форму і включаємо гриль.

Круги баклажана і помідорів укладаємо рядами на рибину, трохи солимо овочі, а помідори ще й скроплюємо олією.

Ставимо форму під гриль на 10-15 хвилин - до рум'яної скоринки. Готового коропа виймаємо і на 10-12 хвилин накриваємо фольгою, після чого урочисто подаємо на стіл в красивому блюді із зеленню.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: