стрілка навігації     стрілка навігації  Тушкована риба з картоплею





Тушкована риба з картоплею

Тушкована риба з картоплею
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Російська



Коли, поставивши сотейник, ви відкриєте його кришку - до столу, приваблині апетитним запахом, збіжаться всі домочадці. Тушкована риба з картоплею - страва для хорошої сімейної вечері.

Вам знадобиться:

  • 400 г рибного філе
  • 6-8 картоплин
  • 2-3 помідори
  • 1 цибуля-порей і одна ріпчаста цибулина
  • півлітра рибного бульйону або води
  • лавровий лист, зелень петрушки і кропу, сіль
  • олія, трохи лимонної кислоти або соку

Спосіб приготування:
Рибу обробляємо на невеликі шматки. Сприскуємо лимонним соком, злегка натираємо сіллю і складаємо в миску.

Цибулю - ту і іншу - рубаємо не надто дрібно. Очищену картоплю нарізаємо досить великими шматками. Помідори - скибочками. Шаткуємо зелень.

Ставимо на вогонь сотейник, наливаємо трохи олії, обсмажуємо на середньому вогні рубану ріпчасту цибулю і білу частину цибулі-порею. Викладаємо нарізану картоплю, наливаємо трохи бульйону або гарячої води, посипаємо рубаним кропом, додаємо невеликий лавровий лист. Дійде до кипіння - накриваємо кришкою і залишаємо тушитися на маленькому вогні.

Хвилин через 10-15 відкриваємо, солимо, викладаємо на картоплю шматки риби і накриваємо їх скибочками помідорів. Якщо замало рідини - додаємо, але небагато. І знову залишаємо тушитися під кришкою ще на 10-15 хвилин.

Переконавшись у готовності нашої страви, посипаємо рубаною зеленню петрушки. Можна подати на стіл прямо в сотейнику.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: