стрілка навігації     стрілка навігації  Смажені креветки з медовим соусом





Смажені креветки з медовим соусом

Смажені креветки з медовим соусом
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Іспанська



Звичайні смажені креветки, политі гострим соусом з медом, оливковою олією, оцтом і горіхами, набувають пікантний смак. Варто спробувати приготувати, наприклад, для легкої вечері.

Вам знадобиться:

  • 10 великих креветок
  • 2 невеликих помідора
  • 1 свіжий огірок
  • 2-3 великих листа зеленого і червоного салатів
  • сіль і перець
  • 1-2 ч. ложки вершкового масла
  • для соусу:
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 1 невелика цибулина
  • 1 часточка часнику
  • 1 ст. ложка меду
  • 1 ч. ложка 4,5% оцту
  • 1 ст. ложка подрібнених горіхів (на свій вибір)

Спосіб приготування:
Оскільки в наших магазинах рідко можна знайти креветки, заморожені свіжими, беремо вже відварені та заморожені. Розморозити їх слід в холодильнику на нижній полиці. І, вже полурозморожені, ставимо на стіл.

Поки креветки ще не розморозились повністю, їх легше очистити. І не забути вийняти чорну жилку.

Промиваємо і обсушуємо листя салату, помідори і огірки.

Салатні листя крупно рвемо руками, викладаємо на дві тарілки. Кладемо нарізані тонкі часточки помідорів і кружки огірків.

Чистимо і подрібнюємо цибулину і часник.

Збиваємо оцет з оливковою олією і медом, додаємо цибулю і часник, горіхи, солимо і перчимо - соус готовий.

Розігріваємо сковороду, розтоплюємо вершкове масло, на досить сильному вогні обсмажуємо креветки з двох сторін не більше, ніж по 2 хвилини.

Розкладаємо креветки на тарілки із зеленню, огірками та помідорами, поливаємо соусом.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: