стрілка навігації     стрілка навігації  Риба під помідорами





Риба під помідорами

Риба під помідорами
автор рецепта Автор: Ірина
кухня Кухня: Українська



Риба, запечена під помідорами - той самий випадок, коли найпростіша технологія приносить відмінний результат. Яку б рибу ми не взяли - тріска, камбала, минтай, червона - помідори надають їй соковитість і особливий смак.

Вам знадобиться:

  • 1 кг філе риби (тріска, камбала, минтай, судак, червона риба і т.д.)
  • 3-4 помідори
  • мелений перець і сіль
  • спеції для риби
  • сир і ріпчасту цибулю - за бажанням
  • олія

Спосіб приготування:
Включаємо нашу духовку на 220C.

Філе риби промиваємо і обсушуємо, нарізаємо на порційні шматки. Натираємо сумішшю спецій, солі і перцю.

Помідори, теж вимиті і обсушені, нарізаємо кружальцями 8-10 мм завтовшки.

Якщо використовуємо цибуля - нарізаємо півкільцями.

Глибоке деко застилаєм фольгою - воно нам треба, потім відмивати його? Легше прибрати потім фольгу. І не економлячи змащуємо фольгу олією.

Якщо використовуємо антипригарну форму для запікання - олією все одно змащуємо.

Якщо використовуємо цибуля - засипаємо на дно, на неї розкладаємо рибу.

Якщо не використовуємо - просто викладаємо шматки риби в один шар, щільно накриваємо кружками помідорів, які злегка солимо і на свій смак перчимо.

Наші клопоти закінчилися. Залишилося поставити форму в духовку і почекати від 20 до 40 хвилин - це залежить від товщини і сорту риби. Для надійності просто перевіримо готовність дерев'яною зубочисткою або двозубою виделкою.

Якщо бажаєте приготувати з сиром - натираємо його і засипаємо поверх помідорів.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: