стрілка навігації     стрілка навігації  Креветки, запечені в сирно-томатному соусі





Креветки, запечені в сирно-томатному соусі

Креветки, запечені в сирно-томатному соусі
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Італійська



Креветки, запечені в томатному соусі з сиром фета - той випадок, коли страва виходить не тільки смачною, але і корисною. Та ще й дуже просто готується.

Вам знадобиться:

  • 460-470 г охолоджених креветок
  • банка консервованих очищених помідорів 750-800 г
  • 90-100 г сиру фета
  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 3-5 гілочок петрушки
  • 1 гілочка кропу або 1 ч. ложка сушеного
  • щіпка солі
  • перець за смаком
  • олія для смаження
  • для гарніру:
  • відварений рис або паста

Спосіб приготування:
Якщо в супермаркеті немає охолоджених свіжих креветок - замінюємо варено-мороженими, яким треба дати розморозитися. У будь-якому випадку починаємо з чищення креветок.

Можна також купити коктейльні, приблизно 180-200 г, які можна навіть не розморожувати.

Включивши духовку на 210-220С, швидко готуємо всі інгредієнти. Подрібнюємо цибулю і часник. Розминаємо помідори, шаткуємо петрушку і кріп. Сир фета натираємо.

Кладемо цибулю в добре розігріту на середньому вогні сковороду з олією, обсмажуємо її 4-5 хвилин, додаємо подрібнений часник, помішує ще 30 секунд.

Додаємо розім'яті помідори, на сильному вогні доводимо до кипіння. Знову міняємо вогонь на середній і тушкуємо соус 7-10 хвилин, поки не випарується зайва рідина і він не загусне. Знімаємо з вогню.

Додаємо в соус креветки, сир і рубану зелень, сіль і перець. Якщо запікати будемо не в сковороді - то перекладаємо у форму-деко.

Запікаються креветки в сирно-томатному соусі до їх готовності, залежно від виду креветок - від 5-7 до 12 хвилин. Подаємо на стіл без зволікання.

До цієї страви дуже підходить французький багет або італійський хліб чіабатта з хрусткою скоринкою.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: