стрілка навігації     стрілка навігації  Риба тушкована з картоплею





Риба тушкована з картоплею

Риба тушкована з картоплею
автор рецепта Автор: Вікторія
кухня Кухня: Українська



Цьому способу тушити рибу з картоплею навчила подруга. І сама риба, особливо пангасіус, і картопля, і інші складові страви виходять дуже м'якими, тануть у роті. Дуже смачно. А спосіб - дуже простий.

Вам знадобиться:

  • 850-950 г філе пангасіуса, або іншої жирної білої риби
  • 6-7 великих картоплин
  • 2-3 моркви
  • 2 солодких перця
  • 3-4 цибулини
  • пучок зелені кропу і петрушки
  • 50-60 г вершкового масла
  • улюблена приправа для риби
  • сіль і чорний перець
  • олія

Спосіб приготування:
Влаштовуємо мийку для овочів, зелені, риби. Чистимо солодкий перець, моркву і цибулю.

Цибулю шаткуємо півкільцями, перець і моркву - соломкою, хоча моркву можна і крупно натерти. Картоплю і рибу нарізаємо шматочками. Рубаємо зелень. Всі інгредієнти розкладені по мисках-тарілках.

Починається найголовніше - укладання в казан або товстостінну каструлю. На дно наливаємо олію на 4-6 міліметрів. Всі складові укладаємо-засипаємо шарами, трохи посипаючи сіллю і перцем.

На дно - шар цибулі, на нього - шар риби, картоплі, засипаємо морквою разом з цибулею, солодким перцем і приправою для риби. Повторюємо шари, верхнім повинен бути цибулю з морквою, який ми присипаємо рубаною зеленню. І, нарешті - кладемо нарізане шматочками вершкове масло.

Все. Вмиваємо руки, тобто накриваємо казан кришкою і ставимо на сильний вогонь, на чому наші клопоти закінчуються.

Але не варто пропускати момент, коли наша страва закипить - відразу переводимо регулятор на малий вогонь, на якому воно і повинно злегка кипіти 50-60 хвилин.

Подавати рибу, тушковану з картоплею, треба відразу, прямо з жару.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: