стрілка навігації     стрілка навігації  Смажене філе палтуса





Смажене філе палтуса

Смажене філе палтуса
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Польська



Найпростіший спосіб швидкого приготування соковите смажене філе палтуса.

Вам знадобиться:

  • 2 шматки філе палтуса без шкіри по 120-150 г
  • 1-1,5 ст. ложки оливкової олії
  • 20-30 г вершкового масла
  • сік лимона
  • сіль і перець

Спосіб приготування:
Промите філе палтуса добре обсушуємо, злегка скроплюємо лимонним соком.

Розігріваємо антипригарну сковороду на сильному вогні з оливковою олією, кладемо рибу, приправляємо сіллю і перцем, смажимо до рум'яної скоринки на нижній стороні, 2-3 хвилини.

Додаємо шматочок вершкового масла, коли воно майже розплавилося - перевертаємо філе, солимо і перчимо. Кладемо вершкове масло саме в цей момент тому, що воно не буде горіти і поліпшить смак палтуса.

Побачивши, що підрум'янилася інша сторона - знімаємо сковороду з конфорки, тримаючи сковороду в повітрі, приблизно півхвилини, трусити і покручувати сковороду, де в цей час ще кипить масло і продовжує смажитися риба.

Викладаємо смажене філе на тарілки, де воно до подачі повинно полежати і дійти ще 7-10 хвилин. Ми отримали соковиту, ніжну та не пересмажену рибу.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: