стрілка навігації     стрілка навігації  Запечене філе лосося





Запечене філе лосося

Запечене філе лосося
автор рецепта Автор: Леся
кухня Кухня: Французька



Це найпростіший спосіб запекти філе лосося, який вимагає декількох хвилин біля плити і дозволить приготувати не тільки дуже смачну, але і корисну вечерю.

Вам знадобиться:

  • 2 філе лосося, іншої червоної риби, по 150-200 г вагою кожне
  • 1-2 лимона
  • оливкова олія
  • сіль і перець
  • для гарніру:
  • 350-400 г зеленої квасолі

Спосіб приготування:
Ставимо каструлю для варіння квасолі і включаємо на 170-180С духовку. Якщо квасоля заморожена, то варитися вона буде після закипання приблизно 10 хвилин, свіжа - 5-6, щоб не стала занадто м'якою. Не забути відсікти кінчики стручків.

Лимон нарізаємо тонкими скибочками і укладаємо на дно форми для запікання (деко). На скибочках лимона розкладаєм філе лосося, посипаємо сіллю і перцем, скроплюємо оливковою олією.

Лососеві, як і форелі досить запектися протягом 6-7 хвилин. А потім постояти у формі на столі 3-5 хвилин, щоб остаточно дійти до смаку.

Гарніруєм філе лосося зеленою квасолею і скибочками лимона, на яких воно запікалось.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: