стрілка навігації     стрілка навігації  Тушкована тріска





Тушкована тріска

Тушкована тріска
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Іспанська



Кухня басків славиться своєрідним яскравим смаком своїх страв, а тріска - частіше солона - основа для приготування багатьох з них. Приготуємо і ми - навіть якщо у нас немає іспанської солоно-сушеної риби.

Вам знадобиться:

  • 500 г тріски з шкірою і кістками
  • 4 ст. ложки оливкової олії
  • 4 зубчики часнику
  • для томатного соусу:
  • 4 м'ясистих помідори
  • 1 солодкий перець
  • 1 цибулина
  • 2 яйця
  • 2 зубчики часнику
  • 100 мл хересу
  • 2 ч. ложки паприки
  • 1 ст. ложка винного оцту
  • 1 лавровий лист
  • чорний мелений перець

Спосіб приготування:
Цю страву баски готують з солоної тріски, вимоченої добу, а то й більше, у воді. Якщо у нас є тільки звичайні шматки тріски - поділяємо їх по хребту на половинки, рясно натираємо крупною сіллю, загортаємо, залишаємо в холодильнику до доби, а після споліскуємо і обсушуємо. І готуємо.

Для початку підготуємо всі складові. Очищаємо і шаткуємо цибулю, часник нарізаємо пластинками уздовж. Промиті обсушені помідори та солодкий перець - дрібними кубиками.

У розігріту на середньому вогні олію кладемо 4 нарізані часточки часнику, смажимо, поки не покоричнивіє, і шумівкою виймаємо. А в сковороду кладемо тріску, смажимо до легкого рум'янцю, близько 2 хвилин кожну сторону. Викладаємо для охолодження.

Для соусу все в ту ж сковороду засипаємо цибулю, злегка обсмажуємо до жовтуватого кольору і м'якості, додаємо часник, через пару хвилин - солодкий перець, посипаємо паприкою, розмішуємо, закладаємо помідори. Періодично помішуючи, тушкуємо суміш 5 хвилин.

Наливаємо херес, винний оцет, кидаємо лавровий лист, і соус готуємо ще приблизно 10 хвилин, не забуваючи помішувати.

Остиглу тріску звільняємо від шкіри і кісток, невеликі шматочки м'якоті з миски перекладаємо в трохи загуслий соус, акуратно перемішуємо і тримаємо на середньому вогні ще 5 хвилин.

Посипаємо перцем. Збиваємо обидва яйця і при постійному помішуванні не поспішаючи заливаємо в сковороду, через 30 секунд прибираємо з вогню.

Подаємо на блюді тріску в соусі, посипавши смаженим часником, прикрасивши зеленню і дольками лимонів, з хлібом, підсмаженим в тостері.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: