стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Крабові палички в клярі





Крабові палички в клярі

Крабові палички в клярі
автор рецепта Автор: Галина
кухня Кухня: Українська



Крабові палички в клярі готуються дуже швидко, це і хороша закуска, і ситний сніданок, і навіть невигадлива, але смачна і корисна вечеря.

Вам знадобиться:

  • пачка крабових паличок
  • олія для смаження
  • для маринаду:
  • сік з третини лимона
  • чорний перець
  • ароматичні трави (майоран, чебрець і т.п.)
  • для кляру:
  • 2 яйця
  • 50 мл молока
  • 0,5 склянки борошна

Спосіб приготування:
Розморожуємо крабові палички.

Збризгуємо їх соком лимона (обережно, скропити потрібно тільки трохи!), Посипаємо травами і чорним перцем. Ставимо в холодильник, щоб помаринувати, поки не приготуємо все інше.

Жовтки відділяємо від білків і змішуємо з борошном, молоком і сіллю. При бажанні в тісто можна додати рубану або сушену зелень.

Білки збиваємо в піну (простіше це зробити за допомогою блендера) і вливаємо в отримане раніше тісто. Збиті білки додадуть кляру легкість.

Крабові палички мачаєм в кляр і смажимо у фритюрі. Заради економії олії можна смажити і на сковороді, використовуючи трохи більше олії, ніж зазвичай.

Як тільки кляр придбає золотистий відтінок, викладаємо їх на паперову серветку для видалення зайвого жиру.

Смажені в клярі палички можна подавати і гарячими, і холодними, залежно від ваших смаків.

До паличок в клярі можна приготувати такий соус: змішати 150- 200 г сметани, видавити туди 1-2 зубчики часнику, додати рубаної зелені, 1-2 чайні ложки соку лимона, сіль і мелений перець.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: