стрілка навігації     стрілка навігації  Білий амур з грибним соусом





Білий амур з грибним соусом

Білий амур з грибним соусом
автор рецепта Автор: Леся
кухня Кухня: Російська



Цю рибу зі смачним білим м'ясом можна готувати різними способами. Сьогодні ми смажимо білого амура і подаємо його з грибним соусом.

Вам знадобиться:

  • 550-600 г білого амура
  • 2-3 ст. ложки соєвого соусу
  • сіль, мелена суміш перців
  • 1-2 ст. ложки лимонного соку
  • борошно для панірування
  • 2-3 ст. ложки оливкової (або іншої олії)
  • соус:
  • 200 г печериць
  • 120-150 мл нежирних вершків
  • 1-1,5 ч. ложки борошна
  • 1,5-2 ст. ложки вершкового масла

Спосіб приготування:
Білий амур - риба не маленька, важить зазвичай не менше 2 кг (потрошений, але з головою). Так що відразу позбавляємося від голови і плавців, а м'ясо ділимо навпіл - одну частину готуємо сьогодні, а другу заморожуємо на майбутнє.

Велика луска відчищається досить легко. Промиваємо рибину, обсушуємо в паперових рушниках. Нарізаємо досить товстими стейками по 120-140 г.

Змащуємо соєвим соусом, солимо, перчимо і поливаємо соком, вичавлюючи його з лимона.

Печериці очищаємо або швидко промиваємо, теж (після миття) обсушуємо, нарізаємо вздовж слайсами (пластинками).

Розігріваємо на середньому вогні вершкове масло, викладаємо на сковороду гриби, перевертаючи і помішуючи, обсмажуємо 5-7 хвилин.

Посипаємо борошном, перемішуємо, через 60-90 секунд вливаємо вершки, даємо покипіти пару хвилин - грибний соус готовий. Якщо вийшло дуже густо - розводимо трохи молоком або окропом, даємо ще разок закипіти.

Стейки амура паніруємо в борошні, в тому числі і бічні поверхні, і смажимо в розпеченій олії, не знижуючи сильного вогню, до рум'яної скоринки на одній стороні (приблизно 2,5-3 хвилини), хвилини 2 на іншій стороні, приблизно по хвилині - бокові поверхні (якщо шматки у нас товсті), щоб шкіра стала хрусткою і смачною.

Перевертаємо, щоб менше підсмажена сторона риби опинилася внизу, і на слабкому вогні, накривши кришкою, тримаємо приблизно 3-5 хвилин.

Подаючи білого амура, поливаємо грибним соусом, з картоплею в будь-якому вигляді або іншим гарніром.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: