стрілка навігації     стрілка навігації  Риба в кефірному маринаді





Риба в кефірному маринаді

Риба в кефірному маринаді
автор рецепта Автор: Юля
кухня Кухня: Російська



Простий у виконанні рецепт, за допомогою якого ми запікаємо разом і рибу, і картопляний гарнір. А кефірний маринад зі спеціями робить рибу смачно-пряною.

Вам знадобиться:

  • 700-800 г білої риби (Білий амур, хек і т.п.)
  • 8 шт. картоплі середнього розміру
  • 300-350 мл кефіру або натурального йогурту
  • 1-1,5 ч. ложки тертого свіжого імбиру
  • 1 ч. ложка куркуми
  • 3 часточки подрібненого часнику
  • половинка ч. ложки сушеної м'яти
  • пара щіпок перцю чилі або чорного за смаком
  • 1 ч. ложка крупної солі

Спосіб приготування:
Готуємо рибу: чистимо, видаляємо все зайве, промиваємо, нарізаємо стейками, якщо це філе - порційними шматками. Кількість риби, вказане в переліку компонентів - це вже очищені нарізані стейки (у нас - Білий амур), філе достатньо 600-700 г на 4 порції.

Кефір злегка збиваємо вінчиком з усіма приправами і спеціями, занурюємо в нього рибу і під кришкою (або затягнувши верх плівкою) ставимо на нижню полицю холодильника на півгодини-годину.

Картоплини, очищені і промиті, ділимо на половинки і відварюємо майже до готовності. Нарізаємо досить товстими кружальцями.

У антипригарну форму викладаємо шматки риби і картоплю. Пробуємо на смак маринад - якщо він вийшов занадто кислий - додаємо трохи цукру і розмішуємо.

Заливаємо рибу з картоплею маринадом і ставимо на середній рівень духовки, вже розігрітій до 190-200С, приблизно на 25-35 хвилин (це залежить від товщини шматків риби та її сорту).

Не варто заливати занадто багато маринаду - риба і картопля швидше зваряться, ніж запекутся. А для утворення скоринки запікаємо рибу останні 10 хвилин, піднявши форму вгору.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: