стрілка навігації     стрілка навігації  Запечена форель з маринованою цибулею





Запечена форель з маринованою цибулею

Запечена форель з маринованою цибулею
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Російська



Червона риба рідко готується по складних рецептами, а цей рецепт - з найпростіших. Форель (а також сьомга, лосось) виходить дуже ніжною, а цибуля, з якою рибка запікається, стає відмінним супроводом до неї.

Вам знадобиться:

  • 700-800 г форелі
  • 250-300 г цибулі (3-4 шт.)
  • половина великого лимона
  • 1,5-2 ч. ложки прованських трав (або орегано і базиліка)
  • крупна сіль
  • мелений перець

Спосіб приготування:
Промиваємо рибу, обсушуємо з усіх боків, нарізаємо стейки товщиною 30-35 мм (якщо купили тушку, а не готові стейки). Посипаємо сіллю обидві сторони, а також перцем, розклавши на дошці, посипаємо додатково сушеними травами (можна і приправою для риби).

Цибулини очищаємо, ділимо навпіл і нарізаємо тонкими півкільцями. Склавши в миску, злегка солимо, перемішуємо, додаємо сік з половини лимона, ретельно перемішуємо ще раз і залишаємо на 10 хвилин.

Половиною маринованої цибулі засипаємо низ форми (дека), укладаємо стейки і засипаємо рештою цибулі.

Все готово - пора ставити в заздалегідь включену на 200С духовку. Запікаємо від 20 хвилин до півгодини. За 7-8 хвилин до закінчення процесу виймаємо форму і пензликом змащуємо поверхню риби з цибулею олією.

Подаємо з обраним гарніром і великою порцією цибулі - вона дуже смачна.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: