стрілка навігації     стрілка навігації  Форель, смажена по-шотландськи





Форель, смажена по-шотландськи

Форель, смажена по-шотландськи
автор рецепта Автор: Люба



По-шотландськи - це означає форель (або інша червона риба), замочена попередньо в молоці і панірована у вівсяній муці. І - не вірте на слово, приготуйте самі - ви здивуєтеся, яка ніжна, соковита, смачна риба виходить з цього найпростішого рецепту.

Вам знадобиться:

  • тушка форелі (лосося, горбуші) від 0,6 до 1,2 кг
  • 1-1,5 склянки вівсяної муки (вівсяних пластівців)
  • 1-2 склянки молока
  • 1 ч. ложка Італійських трав (замінити можна іншими)
  • сіль, суміш мелених перців (достатньо і чорного)
  • 3-5 ст. ложок олії

Спосіб приготування:
Зрізавши всі плавники, рибочисткою знімаємо луску, зрізаємо хвіст і голову, гарненько, під струменем води, промиваємо тушку, знімаємо воду паперовими рушниками. Нарізаємо впоперек стейками 25-30 мм товщини. З нашої рибини вагою 1,3 кг вийшло 10 шматків.

Кидаємо в миску сіль, перець або суміш перців, трави (або приправу для риби, зробивши поправку на кількість солі), заливаємо молоко, закладаємо в нього стейки. Краще, якщо молоко покриває рибу. Так рибка вбирає молоко півгодини або довше.

Вівсяну муку легко робимо самі, перемелюючи вівсяні пластівці.

Олію наливаємо в толстодонную велику сковороду, ставимо на сильний вогонь розпікаємо. Зливаємо через ситечко молоко, залишаючи трави з рибою. Паніруємо стейки з усіх боків, і всередині теж.

Перевівши вогонь на середньо-сильний, смажимо один бік 3-4 хвилини, до хорошого "рум'янцю".

На боках стейків добре помітна лінія прожарювання. Коли вона піднімається до середини висоти риби, перевертаємо, смажимо іншу сторону. Подаємо стейки гарячими.

Цим же способом можемо приготувати не тільки стейки, а й філе форелі, лосося або горбуші, нарізавши його на порційні шматки.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: