стрілка навігації     стрілка навігації  Котлети з щуки в паніровці з сиру і кропу





Котлети з щуки в паніровці з сиру і кропу

Котлети з щуки в паніровці з сиру і кропу
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться:

  • 550-650 г філе щуки (або будь-яка біла риба)
  • 1 велика цибулина (90-100 г)
  • 3 яйця
  • 40-60 г вівсяних пластівців
  • 100 г твердого сиру (якщо немає пармезану - піде тільзітер, чи будький інший)
  • пучок кропу
  • 80-90 г вершкового масла
  • склянку-півтори панірувальних сухарів
  • сіль, суміш мелених перців (досить і одного чорного)
  • 2-3 ст. ложки олії

Спосіб приготування:

1. Першим ділом займаємось начинкою для котлет, яка складається з вершкового масла з рубаним кропом. Маслу попередньо даємо розм'якшитися, змішуємо з кропом, викладаємо на плівку, звертаємо тонким стовпчиком і заморожуємо. Простіше зробити цю заготовку напередодні.

2. Якщо брати щуку цілою, тушка повинна бути близько кілограма вагою. Очищаємо від усього зайвого, відокремлюємо філе на шкірі, промиваємо, обсушуємо, нарізаємо.

3. Ставимо на м'ясорубку грати з дрібними отворами, перемелює філе щуки разом з цибулею і вівсяними пластівцями.

4. Заправляємо фарш приправами, розбиваємо 1 яйце, не лінуючись, добре вимішуємо і відбиваємо фарш, кидаючи з руки в миску з високими краями. Миску ставимо в холодильник приблизно на півгодини-годину, можна і на довше.

5. Сир дрібно натираємо, змішуємо з панірувальними сухарями і дрібно рубаним кропом.

6. Фарш ділимо на потрібну нам кількість котлет.

7. Розминаємо порцію фаршу в невеликий коржик, кладемо на нього шматочок замерзлого масла з кропом.

8. Згортаємо, формуючи котлету.

9. І приступаємо до паніровяння. Спочатку щільно обвалюємо котлети в паніровці.

10. Потім опускаємо в збиті з 1-2 ст. ложками молока яйця і знову обвалюємо в паніровці, намагаючись, щоб її прилипло до котлети побільше.

11. Вогонь під сковородою, де вже розпеклася олія, знижуємо до середньо-сильного і викладаємо котлети.

12. Смажимо 2-3 хвилини, до рум'янцю, одну сторону, потім другу. Якщо рум'яняться котлети занадто швидко - ще трохи знижуємо вогонь. Котлети з щуки в паніровці з сиру і кропу готові.


Смачного!



Додати коментар:

Текст: