стрілка навігації     стрілка навігації  Скумбрія гарячого копчення по-домашньому





Скумбрія гарячого копчення по-домашньому

Скумбрія гарячого копчення по-домашньому
автор рецепта Автор: Ліля



Вам знадобиться:

  • 3-4 тушки замороженої скумбрії (0,9-1 кг вже очищеної)
  • 2-3 ст. ложки солі
  • 2-3 ст. ложки «рідкого диму»
  • 800 мл фільтрованої води
  • 4-5 горошин запашного перцю
  • 1-2 лаврових листки
  • 2 ст. ложки олії

Спосіб приготування:
Скумбрію, яка повільно розморозилась за всіма правилами на нижній полиці холодильника, позбавляємо від нутрощів, голови і плавців, промиваємо як слід під струменем води.

Кладемо в підходящий посуд, заливаємо холодною чистою водою, солимо, вливаємо рідкий дим, кладемо перець, лавровий лист. Перемішуємо, кладемо блюдце або тарілку, щоб риба не спливла, закриваємо щільною кришкою або затягуємо плівкою. Залишаємо в холодному місці мінімум на 12 годин, краще - на добу.

Поки духовка нагрівається до 200 С, ставимо на деко грати (або поміщаємо рибу на велику решітку, а деко - на дно духовки). Тушки скумбрії протираємо паперовими рушниками від рідини, змащуємо олією, кладемо на грати. Ставимо трохи вище середини духовки - і через 20, максимум 25 хвилин риба готова. Скумбрія гарячого копчення по-домашньому готова.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: