стрілка навігації     стрілка навігації  Риба запечена в солі





Риба запечена в солі

Риба запечена в солі
автор рецепта Автор: Ірина



Вам знадобиться:

  • 1 ціла горбуша вагою близько 1 кг
  • 1 кг кам'яної солі
  • 1 яєчний білок
  • 1 ч. ложка прованських трав
  • 3-4 стебла петрушки

Спосіб приготування:
Упаковку крупної солі висипаємо в миску, додаємо свіжий яєчний білок і 2 ст. ложки води. Вимішуємо сіль до однорідності, вона повинна стати трохи вологою, схожою на морський пісок.

Приблизно третину солі висипаємо на деко, застелене пекарським папером, шаром в 18-20 мм.

Готуємо заздалегідь разморожену горбушу: звільняємо від всіх плавців, голови і хвоста, промиваємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників. Кладемо тушку на шар солі, солимо трохи всередині і сюди ж - кілька гілочок петрушки, а зверху посипаємо прованськими травами.

Тепер обкладає рибу щільним шаром солі. І відправляємо в середину духовки на 30 хвилин (при температурі 200 С).

Рибі на деку даємо трохи охолонути, розколюємо акуратно соляну кірку. Шкіра знімається легко (вона солона, тому і знімаємо). Так само легко цілком відокремлюється одне і друге філе, які ми і подаємо на стіл. Риба виходить дуже ароматною і соковитою.

Приготувати таким способом можна будь-яку рибу. Риба запечена в солі готова.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: