стрілка навігації     стрілка навігації  Запечена тілапія з грибами і помідорами





Запечена тілапія з грибами і помідорами

Запечена тілапія з грибами і помідорами
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться:

  • 600 г філе тілапії (4-5 філе)
  • 1 велика цибулина
  • 2-3 помідори
  • 150-200 г печериць (або заморожених лісових грибів)
  • 3-5 ст. ложок майонезу
  • 1,5 ч. ложки Італійських трав (або 2 ч. ложки приправи для риби)
  • сіль, мелений перець
  • олія

Спосіб приготування:
Тілапію беремо з запасом, оскільки після розморожування «льодової глазурі» вага її зменшиться на чверть-третину, залишиться приблизно 400 г. Позбувшись льоду, рибку промиваємо і, не шкодуючи паперових рушників, позбавляємо від води. Розрізаємо вздовж на товсту і тонку половини.

Змащуємо кожен шматочок майонезом, щільно розкладаємо у формі, яку спочатку промазуємо олією. Солимо, посипаємо ароматними травами, перчимо свіжомеленою сумішшю перців (або хоча б одним).

Швидко, щоб не наситилися зайвою водою, промиваємо печериці (грибам з пакетів цього не потрібно). Нарізаємо скибочками уздовж, обсмажуємо 3-5 хвилин на парі ст. ложок, не включаючи сильного вогню.

Рибу у формі засипаємо половинками кілець нашаткованої цибулі, зверху - печериці. Трохи солимо, перчимо.

Духовка вже нагрівається до потрібних 190-200С, швидко розкладаємо круги помідорів, які теж трохи солимо.

Запікаємо тілапію 20 хвилин. Коли рибка 7-8 хвилин відпочине - подаємо на стіл з приготованим гарніром. Запечена тілапія з грибами і помідорами готова.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: