стрілка навігації     стрілка навігації  Домашні картопляні чіпси





Домашні картопляні чіпси

Домашні картопляні чіпси
автор рецепта Автор: Ірина



Вам знадобиться:

  • 2-3 картоплини
  • олія
  • порошок паприки
  • сіль

Спосіб приготування:
Прикидаємо, скільки нам знадобиться олії - її має бути рази в 4 більше, ніж порція обсмажуваного продукту.

Ставимо на середній вогонь посуд з високими стінками, заливаємо олію.

Очищаємо картоплю, нарізаємо тоненькими кружальцями, промиваємо. Чим краще ми промиємо і обсушимо картоплю, тим більш якісними будуть чіпси.

Краща температура для смаження чіпсів - 150-160С. Якщо у нас немає фритюрниці та термометра - визначаємо дослідним шляхом. Кидаємо в олію маленький шматочок хліба - якщо олія навколо нього пускає бульбашки - можна смажити.

Смажимо чіпси невеликими порціями, щоб вони не торкалися одне одного, дна і стінок посуду. Виймаємо порцію чіпсів, коли вони придбали той колір, який нам подобається. Все це займає хвилини.

Розкладаємо готові чіпси на паперових рушниках, посипаємо сіллю і паприкою - або тими приправами, що ми любимо.

Чіпси легко приготувати в мікрохвильовці. Варіанти два. При першому завантажені тарілку змащуємо олією, далі олія вже не знадобиться. Або застилаєм тарілку печі пекарським папером і обходимося взагалі без олії. Кожна порція, розкладена на тарілці в один шар, готується близько 5 хвилин при потужності 800.

Також, посмажити чіпси можна протягом 15-20 хвилин в духовці при 200С, попередньо змішавши скибочки картоплі з олією і приправами. Правда, ці чіпси хрумтять тільки, поки вони свіжоприготовані. Домашні картопляні чіпси готові.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: