стрілка навігації     стрілка навігації  Овочеве рагу з тушонкою





Овочеве рагу з тушонкою

Овочеве рагу з тушонкою
автор рецепта Автор: Юля



Вам знадобиться:

  • 1 банка тушонки (любої)
  • 1 кабачок середнього розміру
  • 1 середній баклажан
  • 4-5 картоплин - теж середніх
  • 1 солодкий перець
  • 4 середніх помідора
  • 1 велика морква
  • 1 велика цибулина
  • пара часточок часнику (за бажанням)
  • сіль, мелений перець
  • 1 ст. ложка прованських чи італійських трав
  • пара лаврових листів
  • 2 ч. ложки цукру
  • 1 ст. ложка кетчупу
  • кріп, петрушка
  • олія або топлене масло

Спосіб приготування:
Першим ділом промиваємо баклажан, нарізаємо кружальцями по 13-15 мм, замочуємо у воді з сіллю (так захищаємося від можливої ??гіркоти), нехай постоїть хвилин 15.

А поки промиваємо і обсушуємо всі інші овочі. Кабачок, якщо попався великий, знімаєм шкірку, великі насіння вискребаєм, м'якоть нарізаємо - як, власне, і всі інші овочі, включаючи очищену картоплю - невеликими кубиками. Тільки помідори, цибулю і часник шаткуємо дрібніше.

Щоб в рагу не було надлишку жиру, обходимося поки без масла. Включивши сильний вогонь, ставимо на конфорку сковороду з антипригарним товстим дном.

Зливаємо воду, в якій лежали баклажани, промиваємо їх, швидко обсушуємо в паперових рушниках, перетворюємо на кубики, викладаємо на розпечену сковороду, 4-5 хвилин, часто перемішуючи, обсмажуємо - підпечені баклажанні кубики, зсипаєм в тарілку.

Стільки ж часу тримаємо на сковороді кубики кабачка, за цей час випаровується з них зайва рідина.

Пора поставити на конфорку поруч нарізану картоплю з водою, яка тільки покриває її.

Вийнявши кабачки, кладемо або жир з тушонки, або олію чи масло, приблизно 1,5 ст. ложки, коли розжариться - засипаємо цибулю, моркву, часник, і так само кілька хвилин обсмажуємо, до прозорості і легкого коричневого відтінку.

Додаємо солодкий перець, помішує 3-4 хвилини, кладемо кетчуп, тушонку, розім'яту виделкою, через пару-трійку хвилин - помідори.

Ось тепер, коли все це кипить, кидаємо сухі трави, переводимо вогонь на рівень поменше середнього, залишаємо тушитися 8-10 хвилин.

Наша картопля вже майже готова, зливаємо з неї воду і закладаємо баклажани і кабачки, соус зі сковороди, солимо, перчимо, кидаємо лавровий лист, перемішуємо, даємо зтушитись під кришкою 9-10 хвилин.

В останній момент підсипаємо рубану зелень і небагато, грам 20-30, вершкового масла. Пробуємо: залежно від сорту і кількості помідорів овочеве рагу може здатися надмірно кислуватим - тоді додаємо цукор.

Вимкнувши, 10-12 хвилин тримаємо каструлю під складеним рушником. Овочеве рагу з тушонкою готове.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: