стрілка навігації     стрілка навігації  Запечена в духовці картопля





Запечена в духовці картопля

Запечена в духовці картопля
автор рецепта Автор: Іра



Вам знадобиться:

  • 0,9-1,2 кг картоплі
  • 1 ч. ложка приправи «Прованські трави»
  • 1 морква
  • 2 цибулини середнього розміру
  • 1,5-2 ст. ложки томатної пасти або 3-4 ст. ложки кетчупу
  • рубана зелень (петрушка, кріп)
  • сіль, мелений перець
  • 2-3 ст. ложки оливкової олії

Спосіб приготування:
Очищені картоплини промиваємо, тканинним рушником обсушуємо. Ріжемо на дольки або великі кубики.

Шаткуємо нетовстими півкільцями цибулину, рубаємо морквину.

Склавши все у велику миску, солимо - і перчимо, посипаємо прованськими травами, кладемо томатну пасту, олію, добре вимішуємо.

Розміщуємо картоплю в рукав для запікання, кінці якого не стягуємо сильно, щоб виходив пар, а у нас була можливість в ході приготування перевертати рукав з картоплею.

Ставимо деко з рукавом вище середини духовки, нагріту до 220-230С. Зазвичай вона готується близько години. Але процес контролюємо: верхні дольки можуть почати підгорати.

Готову картоплю посипаємо рубаною зеленню. Картоплю можна подати як гарнір до м'яса. Запечена в духовці картопля готова.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: