стрілка навігації    стрілка навігації  Холодний суп з йогуртом





Холодний суп з йогуртом

Холодний суп з йогуртом
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться:

  • 200 мл натурального йогурту
  • 100 мл вершків більше 30% жирності
  • 4 середніх огірка
  • 100 г малосоленої бринзи
  • 100 г анчоусів
  • половинка лимона
  • пучок кропу
  • кілька гілочок м'яти
  • сіль і перець - за смаком

Спосіб приготування:
Промиваємо огірки, счищаем шкірку. До речі, якщо ми хочемо прикрасити наш суп, то варто відразу ж, ще до очищення, відрізати від одного огірка 3-4 (за кількістю порцій) тонких скибочок у всю довжину.

Розрізаємо огірки навпіл уздовж, виймаємо насіння. М'якоть нарізаємо дрібними кубиками, складаємо в сито або друшляк, присипаємо сіллю і ставимо на миску відповідного розміру, куди буде стікати рідина. Так огірки повинні простояти годину.

Промиваємо і обсушуємо кріп і м'яту. Дрібно рубаємо кріп і листочки м'яти.

Бринзу перетворюємо в дуже маленькі кубики. Якщо бринза попалася солона - спочатку вимочити її.

Анчоуси промиваємо від розсолу і обсушуємо. 3-4 штучки залишаємо для прикраси, інші подрібнюємо.

Після години промиваємо кубики огірків, сильно струшуємо кілька разів, щоб позбутися від рідини, перекладаємо у велику миску або в каструлю.

Товкачем злегка розминаємо огірочки і скроплюємо свіжовичавленим лимонним соком.

Додаємо в миску з огірками зелень, анчоуси, бринзу, приправляємо перцем.

Збиваємо вінчиком йогурт з вершками, заливаємо в миску. Якщо потрібно - солимо.

Розливаємо наш пікантний холодний суп по тарілках або супових чашках. На напівпрозорі відкладені скибочки огірків викладаємо по анчоуси і акуратно поміщаємо в тарілки. Холодний суп з йогуртом готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: