стрілка навігації    стрілка навігації  Холодний борщ зі щавлем





Холодний борщ зі щавлем

Холодний борщ зі щавлем
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться:

  • 3 середніх буряків
  • 1-2 моркви
  • 2-4 картоплини
  • пучок щавлю
  • 1 свіжий огірок
  • 2-4 яйця
  • зелена цибуля, кріп
  • сіль і перець
  • сметана для подачі

Спосіб приготування:
За півтори години до початку приготування борщу ставимо варити буряк, не забувши залити в воду лимонний сік або оцет, інакше буряк втратить колір. Варимо в закритій каструльці на слабкому вогні.

Варто заздалегідь відварити і яйця.

Поки в каструлі нагрівається 1,5-2 л води для борщу, чистимо і нарізаємо картоплю, а також моркву - її, втім, можна крупно натерти.

Опустивши картоплю і моркву в окріп, 15-17 хвилин чекаємо, коли картопля практично звариться, і засипаємо рубаний щавель, заправляємо борщ сіллю, перцем. Як тільки щавель, закипить, стане ясно-зеленим - вимикаємо конфорку, відставляємо каструлю для охолодження.

Крупно натертий буряк і нарізаний огірок додаємо в остиглий борщ і відправляємо каструлю в холодильник, де борщ годину повинен настоятися.

А при подачі додамо в супові чашки рубану зелень, сметану та яйця. Холодний борщ зі щавлем готовий.
Порада:
Спробуйте додати в кожну порцію по ложечці гірчиці і майонезу - це додасть холодному борщу пікантності.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: