стрілка навігації    стрілка навігації  Гороховий суп-пюре





Гороховий суп-пюре

Гороховий суп-пюре
автор рецепта Автор: Іра



Вам знадобиться:

  • 1 стакан сушеного гороху (300 г)
  • 300-400 г копчених реберець
  • 2-3 картоплини
  • 1 цибулина середнього розміру
  • 1 середня морква
  • свіжа або сушена зелень
  • сіль, перець
  • 1-2 ст. ложки олії
  • 1 ст. ложка топленого масла

Спосіб приготування:
Щоб приготувати суп-пюре швидко, заздалегідь варто підготувати для нього інгредієнти.

Горох, звичайно, замочуємо, добре - на всю ніч, а після відварюємо, наливши трохи води і залишивши розпарюватись під кришкою на конфорці з мінімальним вогнем - до м'якості, приблизно на годину або трохи більше.

Окремо закладаємо в 2 л води реберця і варимо теж на тихому вогні, під кришкою, близько години. Весь цей час нам зовсім не обов'язково пильнувати біля плити - звариться само.

Коли м'ясо на реберця стало м'яким - виймаємо їх і після охолодження зрізаємо м'ясо.

Бульйон добре проціджуємо і ставимо в ньому варити нарізану картоплю.

Готуємо супову базу - зажарку, яка додасть насиченість супу: на конфорці з середнім вогнем на олії хвилин 20 тушкуємо, помішуючи, нарізані цибулю і моркву, з ложкою топленого масла, солимо і в міру смаку перчимо, посипаємо зеленню - і відправляємо в каструлю, де вже зварилася картопля.

Додаємо зварений горох, даємо закипіти.

Прийшов час пюрировати суп, що ми легко робимо в блендері або прямо в каструлі (ручним) блендером. При відсутності приладів - протираємо крізь ситечко після охолодження (доведеться ще раз прокип'ятити суп).

Це - все. Розливаємо в супові чашки, кладемо в кожну гірку м'яса, при бажанні - зелену цибулю. Спробуйте - і ви відчуєте, наскільки це смачно!

Зрозуміло, зварити гороховий суп-пюре можна і з іншим м'ясом, але з копченостями - краще. Гороховий суп-пюре готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: