стрілка навігації    стрілка навігації  Окрошка на кефірі





Окрошка на кефірі

Окрошка на кефірі
автор рецепта Автор: Катя



Вам знадобиться:

  • 250-300 г шинки або докторської ковбаси
  • 3-4 картоплини
  • 2 середніх огірка
  • 7-8 середніх редисок
  • 3 яйця
  • 1 л кефіру
  • 150-250 мл води
  • пучок зеленої цибулі
  • кілька гілочок кропу
  • лимон (за бажанням)

Спосіб приготування:
Поставивши варити картоплю і яйця, промиваємо і обсушуємо паперовими рушниками інші овочі та зелень.

Порубані зелену цибулю з кропом зсипають у велику миску (каструлю), розтираємо дерев'яним товкачем, щоб віддали весь свій аромат.

У цю ж миску складаємо кубики шинки, нарізані редиски.

Огірки, якщо попалися з товстою шкіркою і великим насінням, краще позбавити і від того, і від іншого. Звичайно, нарізати.

Тут і картопля готова, а яйця ми вже вийняли і остудили холодною водою. Те ж робимо з картоплинами, і нарізаємо їх і яйця - теж кубиками.

Тепер в мисці у нас всі інгредієнти, дістаємо з холодильника кефір, заливаємо, перемішуємо - і дивимося, скільки потрібно долити води (можна мінеральної), але теж холодної. І додаємо за смаком лимонний сік (або не додаємо).

Якщо є терпіння - даємо окрошці настоятися до півгодини в холоді.

Замість води можемо приготувати лід, додавши при заливці води у форму рубаний кріп.

До речі: З кефіром 2,5% жирності окрошка виходить смачніше, а при використанні 1% кефіру навряд чи знадобиться вода. Окрошка на кефірі готова.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: