стрілка навігації    стрілка навігації  Суп-пюре з цукіні





Суп-пюре з цукіні

Суп-пюре з цукіні
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться:

  • 800 г цукіні
  • 80-100 г сиру пармезан
  • 350-450 мл молока
  • 5-7 листочків базиліка
  • 40 г вершкового масла (1 ст. Ложка)
  • сіль, перець

Спосіб приготування:
Промиті цукіні перетворюємо в кубики, засипаємо в каструлю і наливаємо молоко - стільки, щоб воно не покривало цукіні.

Відразу після закипання прибираємо вогонь конфорки на маленький і варимо 10-12 хвилин - до м'якості. Заправляємо сіллю.

Пармезан натираємо дрібно.

Відварені гарячі кубики цукіні викладаємо в блендер, сюди ж - сир та вершкове масло, нарізаний базилік, заливаємо молоко - не все, щоб не помилитися в його кількості і не отримати рідкий суп - і пюріруєм.

Без блендера той же результат отримаємо, протерши цукіні через ситечко і прогрівши молоко з цукіні, маслом і сиром на невеликому вогні.

У суп-пюре, коли він уже в супових чашках, можна додати перець і жменьку рум'яних сухарів.

По-італійськи цей суп називається Vellutata di zucchine. Суп-пюре з цукіні готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: