стрілка навігації     стрілка навігації  Риба запечена в духовці у фользі





Риба запечена в духовці у фользі

Риба запечена в духовці у фользі
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться:

  • 700 г риби (окунь, тріска, форель)
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1-2 зубчики часнику
  • кілька гілочок кропу
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець
  • пара стрілок зеленої цибулі
  • 1/2 лимона

Спосіб приготування:
Рибу промити, очистити від нутрощів і луски. Відрізати голову і плавники. Якщо ви використовуєте філе риби, то просто промити і обсушити серветкою.

Для маринаду змішати оливкову олію, подрібнений часник, перець, дрібно нарізаний кріп. Додати лавровий листочок, який покришити дрібно руками. Можна додати пару горошин запашного перцю. Рибу натерти спочатку сіллю, потім нашим соусом.

Викласти на деко лист фольги з запасом, щоб можна було загорнути рибу. Змастити фольгу злегка олією і викласти шматочки риби шкірою вниз. Зверху викласти тонкі скибочки лимона і посипати дрібно нарізаною цибулею. Загорніть фольгу, піднімаючи краї. Поставити рибу в духовку, розігріту до 200 С. Запікати рибу близько 20 хвилин, потім відкрити фольгу і запікати ще 10-15 хвилин, щоб верх підрум'яниться. Не забувайте, що рибне філе запікається швидше ніж ціла риба, тому перевіряйте на готовність, проткнувши виделкою: готова риба прекрасно розпадається на волокна. Риба запечена в духовці у фользі готова.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: