стрілка навігації    стрілка навігації  Як варити солянку





Як варити солянку

Як варити солянку
автор рецепта Автор: Сеся



Вам знадобиться:

  • 700 г мозкової кісточки
  • 200 г яловичини
  • 150 г свинячих сардельок
  • 150 г корейки
  • 150 г копченої шийки
  • 150 г шинки
  • 1-2 цибулини
  • 2 + 2 ст.л. вершкового масла
  • 2 ст.л. борошна
  • 2 морквини
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 4 солоних огірка
  • 3 маринованих помідора (зелених)
  • 1/2 банки маслин
  • 3-4 зубчики часнику
  • лимон і сметана за смаком

Спосіб приготування:
У велику каструлю налити води. Поставити варити мозкову кістку і яловичину. Довести до кипіння. Зняти піну, накрити кришкою і томити, щоб злегка тремтіло близько 4-5 годин.

Після того, як бульйон готовий, вийняти кістку, яловичину нарізати. Яловичину повернути в бульйон.

Корейку, шийку, шинку нарізати невеликими кубиками. Сардельку-кружечками. Покласти в бульйон.

Нарізати цибулю дрібними кубиками. Пасерувати цибулю на вершковому маслі до прозорості. Накрити кришкою і обсмажувати, поки цибуля майже зовсім не розтане на сковороді. Всипати борошно, перемішати добре, обсмажити хвилину і відправити в бульйон.

Моркву натерти. Розтопити на сковороді 2 ст.л. вершкового масла. Обсмажити моркву. Додати 2 ст.л. томатної пасти, добре перемішати.

Огірки та помідори нарізати кубиками, додати до моркви. Обсмажити пару хвилин все разом.

Перекласти овочі в каструлю, накрити кришкою і томити ще хвилин 10. Спробувати на смак, якщо не достатньо солі, то додати розсолу від огірків.

Вимкнути вогонь, в каструлю додати очищені зубчики часнику і маслини.

Дати трохи настоятися.

Розлити по тарілках, сервірувати скибочкою лимона і сметаною. Тепер Ви знаєте як варити солянку.

порада:
Солянка набагато смачніше на наступний день, дайте їй настоятися.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: