стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Пиріг з чорною смородиною





Пиріг з чорною смородиною


Вам знадобиться:

  • Тісто:
  • 250 г пшеничного борошна
  • 2 жовтки
  • 125 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • терта цедра половинки лимона
  • Начинка:
  • 400 г смородини
  • 3 білка
  • 150 г цукру(у мене 3 ст. ложки з гіркою)
  • 2 чайні ложки крохмалю
  • 50 г мелених горіхів(у мене волоські)
  • 20 г сухарів (у мене мелене печиво)
  • форма для випічки діаметром 24см

Спосіб приготування:
Готуємо тісто: просіяти борошно та робимо поглиблення, вводимо жовтки, додаємо нарізане охолоджене масло, посипаємо цукром, додаємо цедру. Спочатку тісто рубаємо ножем, потім швидко замісити руками, потім прибрати тісто в холодильник на 30 хв.

Розігріваємо духовку до 180 гр. форму для випічки застеляємо пергаментним папером і змащуємо маслом. Розкачати тісто, трохи більше ніж форма в якій будемо випікати пиріг, щоб вийшов бортик у нашого пирога. В кількох місцях протикаємо вилкою. Випікаєм корж до золотисто-жовтого кольору хв 20-25. Дістаєм корж і зменшуємо нагрівання до 150 гр.

Готуємо начинку: Збиваємо білки в густу піну, додаємо цукор і крохмаль, продовжуємо ще трохи взбивати. Добавляєм смородину і обережно перемішуємо.

Змішуємо сухарі і горіхи. Посипаєм цією сумішшю наш корж, зверху викладаємо білково-ягідну массу. Випікаєм 20-25 хв. дістаєм, можна присипати цукровою пудрою. Пиріг з чорною смородиною готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: