стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт з бананом





Торт з бананом

Торт з бананом
автор рецепта Автор: Віка



Вам знадобиться для торту з бананом:

  • Бісквіт:
  • Яйця-4шт.
  • Цукровий пісок-200гр.
  • Борошно-120гр.
  • Крем:
  • Вершки 36% -250мл.
  • Крем Qimiq ванільний - 2пачки(500мл.)
  • Qimiq можна замінити ванільним Пудингом-1пачка (37гр.)
  • Цукровий пісок-5ст.л.
  • Шокоглазурь:
  • Гіркий шоколад - 50гр.
  • Масло вершкове-50гр.
  • ще нам знадобиться
  • абрикосовий джем-3ст.л.
  • Банани-400гр.

Спосіб приготування торту з бананом:
Почнемо з бісквіта!

Звичайно є дуже багато рецептів для бісквіта, але цей мій найулюбленіший і безпрограшний.

Так от, для бісквіта нам потрібно розділити яйця на жовтки і білки. Білки збити до стійких піків, додати половину цукру і збивати далі, поки весь цукор не розтане. Так само вчинити з жовтками і рештою цукру, поки весь цукор не розтане. Потім додати білкову масу до жовткової в три прийоми. Виходить дуже повітряний, кремоподібний "гоголь". Я завжди перевіряю таким чином, вмочую кінчик пальця в збиту масу і дістаю опустивши палець вниз, яєчна маса повинна триматися на пальці і не капати! Просіяне борошно додати поступово, обережно помішуючи ложкою або силіконової лопаткою, методом перекладання. Пекти в розємній формі 26см. при 180С 20-30 хвилин в залежності від вашої духовки. Остудити у формі.

Хочу сказати пару слів про Qimiq. У нас він продається у кожному супермаркеті. Якщо вам не дістати, можна замінити звичним ванільним пудингом. Просто Qimiq вже готовий пудинг, дуже практичний у використанні.

Перейдемо до приготування крему.

Варіант 1) Якщо ви використовуєте Qimiq , то його потрібно збити з цукром 3 хвилин, потім додати збиті вершки і обережно змішати. Поставити в холодильник на 10хв. Крем готовий.

Варіант 2) Приготуйте пудинг як описано на упаковці, потім охолодіть його. Вершки збити до міцних піків і обережно перемішати з пудингом. Поставити в холодильник на 10хвилин.

Наш бісквіт остудився і крем теж готовий, можна перейти до складання торта.

Бісквіт потрібно залишити у формі, поверхню змастити абрикосовим джемом, я проціджую джем завжди через сито, так не потрапляють грудочки в торт.

Банани очистити і розрізати посередині, розкласти по всій поверхні бісквіта другим шаром на джем.

Дістати крем з холодильника і покрити банановий шар ним, щоб все було покрито кремом.

Торт охолодити в холодильнику мінімум 4 години, краще звичайно залишити на ніч.

Розплавити на пару шоколад , додати масло, гарненько перемішати. Трохи охолодити і залити торт глазур'ю.

Приємного чаювання Вам і Вашим близьким, сподіваюся торт вам сподобається. Торт з бананом готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: