стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт на різдво





Торт на різдво

Торт на різдво
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться для торту на різдво:

  • Для коржів:
  • 120 г борошна
  • 120 г вершкового масла
  • 100 г цукрової пудри
  • 80 г борошна з мигдалю і фундука
  • 3 шт курячих яйця
  • 1 ч.л.сухих дріжджів
  • 1 щіпка солі
  • Для крему:
  • 100 г вершкового масла
  • 85 г цукрової пудри
  • 60 г борошна з мигдалю і фундука
  • 130 мл води
  • 2 шт. жовтка курячого яйця
  • 1/2 палички ванілі
  • Для желе з журавлини:
  • 200 г журавлини
  • 300 мл води
  • 120 г цукру
  • 1 ст.л желатину

Спосіб приготування торту на різдво:
Желе з журавлини:

Журавлину промити, обсушити. Потім вичавити сік. Відкласти його в бік.

Желатин залити водою і дати набрякнути.

Вичавки журавлини залити водою що залишилася і варити на середньому вогні хвилин 5-7. Зняти з вогню і процідити.

До ягідного відвару додати цукор, сік і набряклий желатин.

Залити желе у форму для торта, попередньо вистелену харчовою плівкою. Охолодити і відправити в холодильник для застигання.

Коржі:

Духовку попередньо розігріти до 180 градусів.

Вершкове масло розтопити і охолодити.

Яйця з цукром збивати на водяній бані до тих пір, поки маса не подвоїться в об'ємі. Потім зняти з водяної бані і охолодити.

Просіяти борошно, змішати його з дріжджами і сіллю. Потім поетапно акуратно ввести в яєчну масу.

Продовжуючи акуратно перемішувати, тонкою цівкою влити вершкове масло.

В кінці поетапно ввести горіхове борошно, акуратно перемішуючи.

Форму змастити вершковим маслом і присипати борошном. Випікати корж 30 хв. Потім остудити його.

Крем:

Налити в сотейник 130 мл води, додати цукор і ваніль. Довести до кипіння і варити 3 хв, потім зняти з вогню.

Прибрати ваніль.

В окремому посуді збити жовтки до кремоподібного стану, потім, продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити сироп. Збивати до повного охолодження.

Ввести в масу розм'якшене вершкове масло.

В кінці акуратно додати до крему горіхове борошно.

Збірка:

Корж розрізати навпіл.

Нижню частину коржа змастити кремом.

Викласти журавлинне желе.

Поверх желе викласти ще трохи крему і накрити другим коржем.

Обмазати кремом верх. Прикрасити за бажанням мигдалевими пелюстками, журавлиною і паличкою ванілі.

Відправити в холодильник на пару годин. Торт на різдво готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: