стрілка навігації    стрілка навігації  Бульйон з курки





Бульйон з курки

Бульйон з курки
автор рецепта Автор: Надя



Вам знадобиться для бульйону з курки:

  • курка або окремі її частини з кісточками
  • білок яйця для відтяжки
  • морква
  • цибуля
  • шматочок кореня або зелень петрушки

Спосіб приготування бульйону з курки:
Вибираємо молоду курку, угодовану, але не жирну. Інакше прозорого бульйону не вийде. Якщо плануємо залишити м'ясо в бульйоні - то кладемо курку в холодну воду. Якщо м'ясо зваримо і використовуємо для іншої страви - то закладаємо курку в киплячу воду.

Кладемо в бульйон нарізану шматочками моркву, очищену цибулину, зелень, а краще - трохи кореня петрушки.

Варимо при повільному кипінні під кришкою до м'якості курки.

Якщо вийшов недостатньо прозорий бульйон, треба його освітлити. Для цього дрібно рубаємо курячі кісточки, додаємо білок яйця, трохи теплого бульйону, розмішуємо і повільно, енергійно помішуючи, вливаємо в киплячий бульйон. Знімаємо з вогню, даємо відстоятися, прибираємо з поверхні жир, ретельно проціджуємо.

Подаємо в бульйонних чашках, додавши на плоскій тарілці пиріжки або грінки з сиром. Ніхто не заборонить і покласти в бульйон шматочки відвареного курячого м'яса. Бульйон з курки готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: