стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Солодке печиво з майонезом





Солодке печиво з майонезом

Солодке печиво з майонезом
автор рецепта Автор: Віка



Вам знадобиться для печива з майонезом:

  • 200 г маргарину або вершкового масла
  • 3 яйця
  • 1/2 ч. ложки солі
  • 1/2 ч. ложки соди
  • 1 ст. ложка оцту
  • 1-3 ст. ложки цукру
  • приблизно склянка борошна
  • 100-150 г майонезу

Спосіб приготування печива з майонезом:
Яйця перетираємо з цукром і сіллю.

Додаємо розм'якшений маргарин або вершкове масло, продовжуючи розтирати, підливаємо майонез і дуже ретельно розтираємо все вимішуємо.

Можна використовувати розпушувач для тіста, але краще додати соду, погасивши її оцтом або лимонним соком.

Тепер додаємо борошно і вимішуємо тісто. Воно повинно вийти ніжним, а робимо ми його руками, поки воно не перестане прилипати до рук. Якщо прилипає - значить, потрібно підсипати трохи борошна.

Посипаєм стіл борошном і розкачуємо тісто. Тут своє правило. Тонкий шар (3-4 мм) дасть печиво твердіше, сухіше, більш товстий (7-10 мм) - м'якше.

Вирізаємо з допомогою формочок печиво і викладаємо на деко, застелене пекарським папером. При відсутності пергаменту просто змащуємо деко олією.

Печиво розкладаєм на відстані близько 1 см один від одного - при випічці воно дещо збільшиться в розмірі.

Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 190С і випікаємо 20 хвилин.

Печиво виходить дуже ніжне і розсипчасте.

Ми не даємо точної кількості борошна, оскільки і яйця можуть бути різного розміру, та густота майонезу. Просто кладіть стільки, щоб вийшло м'яке, не липнуче до рук тісто. Солодке печиво з майонезом готове.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: