стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Як готувати чебуреки





Як готувати чебуреки

Як готувати чебуреки
автор рецепта Автор: Іра



Вам знадобиться для чебуреків:

  • 450-500 г яловичини (або яловичини зі свининою)
  • 2-3 цибулини
  • 1 яйце
  • 400 г борошна
  • стакан води (220-240 мл)
  • сіль і перець за смаком
  • 6-7 ст. ложок олії для смаження

Спосіб приготування чебуреків:
Оскільки тісто має трохи полежати, «дозріти» - з нього і починаємо. Просіваємо борошно.

Додаємо сіль, яйце, трохи підігріту воду, замішуємо досить круте тісто, місимо його на дошці, поки перестане приставати до пальців, скачуємо, накриваємо плівкою.

Вимите м'ясо пропускаємо через м'ясорубку. Або заздалегідь розморожуємо фарш, який ми тримаємо в морозилці. Цибулю шаткуємо не занадто дрібно - вона повинна відчуватися в готових чебуреках.

Змішуємо фарш з цибулею, солимо і перчимо за смаком. Можемо додати й інші, улюблені вами приправи до мяса.

Поділяємо тісто на рівні порції, скачуємо кульки. У нас вийшло 8 штук, для чебуреків не надто крупных.

Кожну кульку розкачуємо в тонкий пласт (круг, овал), на одну половину викладаємо фарш, накриваємо другою. Багато фаршу не кладемо.Скріпити краї чебурека.

Смажимо правильно: 5-6 хвилин пережарюємо в сковороді олію, включивши сильний вогонь, потім ставимо вогонь середній і починаємо смажити - кожну сторону до рум'яної піджареної скоринки.

І викладаємо чебуреки на паперові складені рушники, які вберуть зайву олію. Тепер Ви знаєте як готувати чебуреки.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: