стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Імбирні пряники





Імбирні пряники

Імбирні пряники
автор рецепта Автор: Таня



Вам знадобиться для імбирних пряників:

  • для тіста:
  • 100 г вершкового масла
  • 250 г меду
  • 125 г цукру
  • 500 г борошна
  • 1 ч.л. меленої гвоздики (або 40-50 гвоздичок)
  • 3 см кореня імбиру
  • 3 ч. ложки зерен коріандру
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 1 яйце
  • 10 г какао
  • 10 г розпушувача тіста
  • 0,3 ч. ложки солі
  • для глазурі:
  • 100г цукрової пудри
  • 40 мл лимонного соку

Спосіб приготування імбирних пряників:
У каструлі змішуємо мед, цукор і вершкове масло. Сильний вогонь не потрібен, суміш не повинна закипіти. Так що помішуємо на невеликому вогні, поки цукор не розчиниться повністю. Прибираємо з вогню.

Імбир очищаємо і натираємо на дрібній тертці.

Гвоздику і коріандр перемелюємо і просіваємо через ситечко. За винятком великих фракцій у нас повинна вийти 1 ч. ложка порошку гвоздики і 1 ч. ложка коріандру. У такій ж кількості ми їх використовуємо, якщо прянощі у нас вже готові, в порошку.

Ці прянощі плюс какао-порошок і корицю ми додаємо в теплу масляну-солодку суміш, солимо, додаємо яйце, перемішуємо.

Замішуємо тісто, поступово підсипаючи борошно з розпушувачем. Скачуємо тісто в кулю, загортаємо у харчову плівку і залишаємо в холодильнику на 3-4 години.

Розминаємо тісто розкачуємо до товщини 8-10 мм і вирізаємо фігурки з допомогою формочок.

Деко застеляємо пекарським папером (пергаментом) і розкладаємо прянички. Випікаємо при 200 градусах 12-15 хвилин.

Для глазурі в цукрову пудру потихеньку підливаємо лимонний сік, постійно помішуючи.

Готову глазур наносимо за допомогою кондитерського шприца.

Також можна розтопити шоколад, і нанести його на половину пряників. Імбирні пряники готові.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: