стрілка навігації     стрілка навігації  Маринований оселедець





Маринований оселедець

Маринований оселедець
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться для маринованого оселедця:

  • 3-4 солоні оселедця
  • 1-2 великі цибулини
  • 2-3 зубчики часнику
  • кріп - 4-5 гілочок, за бажанням
  • кілька горошин запашного перцю
  • олія

Спосіб приготування маринованого оселедця:
Так, щоб обробити стільки оселедця - потрібно терпіння. А тому - застеляємо дошку декількома шарами газет, озброюємося гострим ножем і старим пінцетом для брів з прямокутними кінчиками - ним дуже зручно витягувати кістки. Під рукою також повинні бути кілька паперових серветок - на них зручно залишати кісточки - і миска для оселедця.

Тут є відпрацьована технологія. Розкриваємо черевце оселедця, вичищаємо нутрощі. Ікру не викидаємо. Кілька разів, тримаючи рибу за голову і хвіст, хвилеподібними рухами вигинаємо її, щоб потім легше відійшли кістки.

Відрізаємо голову. Надрізаємо по середині спинки шкіру, знімаємо її. Відрізаємо хвіст. Акуратно відокремлюємо м'ясо з обох сторін - залишається хребет разом з більшістю великих кісток. Відрізаємо краї черевця на 3-4 мм.

Коли всі оселедці очищені - викидаємо тельбухи разом з парою шарів газети і продовжуємо. Всю роботу краще робити сидячи за столом, добре ще включити телевізор.

Саме важке - вийняти всі дрібні кісточки. Але пінцет тут - просто знахідка. Коли видимі кісточки ми витягли - філе нарізаємо шматочками і ось тут найзручніше прибирати залишки кісточок біля хвоста і голови.

Нарешті все готово. Чистимо цибулю і часник, цибулю шаткуємо півкільцями, часник - скибочками. Кладемо в миску зі шматочками оселедця, додаємо рубаний кріп, заливаємо олію, акуратно перемішуємо і складаємо у відповідну банку.

Ми не використовуємо в маринуванні оцет - з ним оселедець швидко біліє і втрачає смак. В олії оселедець може зберігатися в холодильнику не менше двох тижнів. Маринований оселедець готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: