стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Печені овочі під розсипчастою сирною скоринкою





Печені овочі під розсипчастою сирною скоринкою


Вам знадобиться для печених овочів:

  • 6 маленьких червоних цибулин, розріжте на четвертинки
  • 400 г батату, наріжте шматками по 3 см
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 подрібнений зубчик часнику
  • 2 ч. л. свіжого листя чебрецю
  • 2 кабачка цукіні, наріжте скибочками по 3 см
  • 100 г грибів
  • 350 г сливовидних помідорів, розріжте на четвертинки
  • РОЗСИПЧАСТА ВЕРХНЯ СКОРИНКА:
  • 75 г борошна
  • 25 г вершкового масла, наріжте кубиками
  • 40 г хлібної крихти
  • 40 г натертого сиру пармезан
  • 25 г суміші рубаних горіхів
  • 25 г насіння соняшника
  • 25 г гарбузового насіння

Спосіб приготування печених овочів:
Нагрійте духовку до 190 С (термостат 5). Поставте жароміцну форму, бажано металеву, розміром приблизно 30 x 20 x 4 см, в духовку і прогрійте. У мисці змішайте цибулю і батат, збризніть 1 столовою ложкою олії і перемішайте. Викладіть в нагріту форму і печіть 30 хвилин, через 15 хвилин переверніть овочі.

Змішайте в мисці олію з часником і 1 чайною ложкою чебрецю. Додайте кабачки, гриби, томати і обережно перемішайте. Викладіть у форму і печіть ще 20 хвилин.

Насипте в миску борошно і втирайте масло кінчиками пальців. Збризніть 1 столовою ложкою води і змішайте виделкою, щоб утворилися великі крихти. Додайте хлібні крихти, пармезан, горіхи, насіння і чебрець що залишився, все перемішайте.

Посипте сумішшю овочі. Запікайте 15-20 хвилин, поки скоринка не набуде золотисто-коричневий відтінок, а всі овочі не стануть м'якими. Вийміть з духовки і дайте постояти 3-4 хвилини перед подачею. Печені овочі готові.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: