стрілка навігації     стрілка навігації  Рецепт тіста для вареників





Рецепт тіста для вареників

Рецепт тіста для вареників
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться для тіста для вареників:

  • 1 яйце
  • 1 склянку теплого молока або води
  • 1 ч.л. солі
  • 3 склянки борошна
  • 1 ст.л. цукру

Спосіб приготування тіста для вареників:
У миску просіяти борошно. Зробити невелике поглиблення, додати яйце, перемішати в серединці. Взяти склянку теплого молока або води і розчинити в ньому сіль і цукор, потім влити в миску. Перемішати від країв до серединці, повинно вийде круте тісто.

Накрити миску серветкою або рушником і дати постояти хвилин 20.

Після цього викласти тісто на робочу поверхню, присипану борошном, помісити кілька хвилин. Тісто має бути еластичним.

Ліпити вареники можна двома способами:
Розкачати тісто в пласт і вирізати з допомогою склянки кружечки. Покласти на одну половинку начинку, накрити другою половинкою, защипнути краї.

Від цілого шматка тіста відрізати ножем невеликі шматочки, розкачати з них тонкі коржі, покласти начинку, скріпити краї. Тісто обов'язково накрити серветкою, щоб не висихало.

Викласти вареники на присипане борошном деко або піднос. Варити відразу.

Можна заморозити - піднос поставити в морозилку, щоб вареники підмерзли. Через 30 хвилин вийняти, зняти з підноса, перекласти в целофановий пакет. Зберігати в морозилці можна 1-2 місяці. Ось такий рецепт тіста для вареників.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: