стрілка навігації     стрілка навігації  Спагетті Болоньєзе





Спагетті Болоньєзе

Спагетті Болоньєзе
автор рецепта Автор: Леся



Вам знадобиться для спагетті Болоньєзе:

  • 1 велика морквина
  • 1 велика цибулина
  • 2-3 стебла селери
  • 3-4 зубчики часнику
  • 250-300 г телячого або яловичого фаршу
  • 150 мл сухого червоного вина
  • 150 мл молока
  • 500 мл томатного соусу
  • 3 шт лаврового листа
  • 1 ч.л. сухого базиліка
  • 1/4 Ч.л чорного перцю
  • 1/4 Ч.л. солі
  • 500 г спагетті або іншої пасти
  • 1/2 Склянки сиру Пармезан, тертого стружкою

Спосіб приготування спагетті Болоньєзе:
Всі овочі ріжемо дуже дрібно. Чим дрібніше, тим смачніше. Тільки не пюре. Вони повинні бути просто порізані дуже дрібної крихтою. В 3-4 ложках оливкової олії в дрібній і широкій посудині (глибока сковорідка або дрібна каструля) обсмажуємо спочатку часник, потім туди кидаємо всі овочі і активно мішаючи даємо їм стати прозорими - не підгоріти, а спассироваться.

Коли це сталося, кидаємо туди фарш. Активно мішаємо, щоб фарш розійшовся дрібними шматочками. Коли фарш побілів, тобто білок згорнувся, виливаємо туди червоне вино. Даємо йому без кришки повністю випаруватися. Коли це сталося, виливаємо туди ж молоко. Воно згорнеться. Дайте волозі знову повністю випаруватися. Коли це сталося, виливаємо туди томатний соус. Ось тепер можна посолити, покласти лавровий лист, сухий базилік, перець і на маленькому вогні під кришкою дати всьому потушиться хвилин 40-45.

В кінці тушкування відварюємо спагетті до стану аль-денте. Відкидаємо і не промиваючи кидаємо в соус, знятий з вогню. Активно мішаємо. Дати спагетті постояти в соусі під кришкою хвилин 15 і вже в тарілці рясно посипати тертим пармезаном. Спагетті Болоньєзе готове.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: