стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Курка з грибами





Курка з грибами

Курка з грибами
автор рецепта Автор: Міка



Вам знадобиться для курки з грибами:

  • 500 г курки (або курячих ніжок)
  • 2 цибулини
  • 150 г грибів печериць
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст.л. нарізаної петрушки
  • 1 склянку білого вина
  • сіль і перець

Спосіб приготування курки з грибами:
Курку промити, нарізати великими шматками (або просто взяти ніжки). Обсушити паперовим рушником.

Очистити часник і розрізати на 3-4 зубчики частини вздовж. Зробити невеликі надрізи ножем і заповнити (нашпигувати) курку шматочками часнику.

Покласти курку на гарячу сковороду. (Я не додаю олію, просто чекаю поки витопиться жир).

Смажити на середньому вогні близько 5 хвилин, потім перевернути і обсмажити ще стільки ж.

Після цього накрити кришкою, зменшити вогонь і смажити курку ще 15-20 хвилин, в витопленому жирі, періодично перевертаючи (якщо вам здається, що жиру недостатньо, ви можете додати олію).

Нарізати цибулю півкільцями, гриби на 4 частини. Розкласти навколо курки. Добре перемішати і обсмажити без кришки близько 5 хвилин, поки цибуля не засмажитися і не стане прозорою.

Після цього посолити, приправити перцем і влити вино. Накрити кришкою і готувати на слабкому вогні ще 10 хвилин.

Перед подачею посипати свіжою петрушкою. Курка з грибами готова.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: