стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Ікра з баклажанів





Ікра з баклажанів

Ікра з баклажанів
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться для ікри з баклажанів:

  • Баклажани - 1,5 кг
  • Морква - 600 г
  • Цибуля - 600 г
  • Помідори - 1,200 кг
  • Перець болгарський - 900 г
  • Часник - 1 середня головка
  • Перець чилі - за смаком
  • Олія соняшникова - ~ 150 мл
  • Цукор - 1,5 ст.ложки
  • Сіль

Спосіб приготування ікри з баклажанів:
Для ікри баклажани вибираємо однакового розміру - завдяки цьому рівномірно розподілиться навантаження від вантажу. Миєм, зрізаємо хвостики. Робимо вздовж довгий розріз, але не до самого кінця. Відварюємо в підсоленій воді хвилин 6-7. Зверху можна покласти тарілку, щоб не спливали. Не переварити. Проба - легко проколюється тупою стороною дерев'яної шпажки. На дошці піл нахилом, розташовуючи розрізом вниз покласти під вантаж, годин на 5-6 (на ніч).

Перець помити, вирізати насіннєві коробочки, нарізати великими смужками. Вливши в сковорідку 2-3 столові ложки олії, швидко обсмажити на сильному вогні до підрум'янення.

Моркву натерти на крупній тертці, обсмажити на невеликій кількості олії.

Цибулю нарізати невеликими пір'їнками і теж підсмажити до прозорості і легкого підрум'янення.

У помідорів злегка зрізати верхушечку і натерти їх на крупній тертці. Випарити на сковороді з додаванням пари столових ложок олії до густоти.

Віджаті баклажани і обсмажений перець перемолоти через м'ясорубку (не блендер - нам потрібна ікра, а не пюре).

Всі підготовлені овочі скласти в казан, сотейник або будь-яку іншу зручну посудину.

Посолити за смаком, додати цукор.

Накривши кришкою, прогріти-протушкувати на середньому вогні 35-45 хвилин. Не залишати без нагляду, щоб уникнути пригорання - помішувати. Хвилин через 30 додати дрібно порізані часник і перець чилі.

Спробувати, при необхідності, відкоригувати смак.

Все - ікра з баклажанів готова. Дати охолонути. Всі смакові якості відкриваються після охолодження. Зберігати в холодильнику.

З даної кількості інгредієнтів виходить близько 3-х літрів ікри.

Якщо Ви хочете закрити ікру з баклажанів на зиму - можна злегка підкислити оцтом, розкласти гарячою в підготовлені банки і простерилізувати - 0,5 літрові - 15 хвилин, 1,0 літрові - 20-25 хвилин.

Закатати.

Цей варіант хороший тим, що ікра виходить зовсім не жирною. Спробуйте, може вам сподобається. Ікра з баклажанів готова.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: