стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Джем з полуниці





Джем з полуниці

Джем з полуниці
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться для джему з полуниці:

  • 2 кг полуниці
  • 1400 г цукрового піску
  • сік 2 лимонів

Спосіб приготування джему з полуниці:
Перебрати здорові плоди полуниці, видалити плодоніжки і зважити.

Потім промити під проточною водою.

Засипати ягоди цукром, додати лимонний сік і поставити в холодильник на ніч, щоб полуниця пустила сік.

Каструлю поставити на плиту, довести до кипіння і на середньому вогні варити 30 хв, помішуючи дерев'яною ложкою і знімаючи піну. Далі ягоди подрібнити доступним способом ( якщо хочете, щоб в джемі були великі шматочки, то можна половину подрібнити, а половину залишити цілісними), каструлю знову повернути на вогонь і помішуючи, варити ще 20 - 25 хв.

Розкласти в стерильні банки і герметично закупорити. Зберігати банки в темному, прохолодному місці. Джем з полуниці готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: