стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Грушеве варення





Грушеве варення

Грушеве варення
автор рецепта Автор: Ліда
кухня Кухня: Українська



Вам знадобиться для грушевого варення:

  • 5кг. груш(бажано твердих сортів)
  • 3,5кг. цукру(700гр. на 1 кг груш)
  • 3 ч.л лимонної кислоти
  • 10-15 бутончиків гвоздики

Спосіб приготування грушевого варення:
Груші миємо, очищаємо від серцевини, ріжемо навпіл, додаємо гвоздику. Засипаєм на 12 годин цукром. Як з'явиться сік, ставимо на плиту доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню, як охолоне, додаємо лимонну кислоту. Так повторюємо 3 рази, на 4 разів закручуємо в стерилізовані банки. Гвоздику постаратися "виловити", але якщо щось залишиться, нічого страшного! Грушеве варення готове.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: