стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Джем з чорної смородини





Джем з чорної смородини

Джем з чорної смородини
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться для джему з чорної смородини:

  • 1 кг чорної смородини
  • 1.2 кг. цукру
  • 0.5 ч. ложки лимонної кислоти (для збереження кольору і аромату)
  • 1/2 склянки води

Спосіб приготування джему з чорної смородини:
Смородину перебрати, промити, дати стекти воді.

У зручній посуді порціями розім'яти трохи смородину ложкою, але не сильно, так щоб трохи прим'яти деякі ягідки.

Вилити воду в посуд в якій будете варити джем, перекласти ягоди, прогрівати помішуючи хвилин 10 на середньому вогні.

Потім порціями опустити цукор помішуючи, щоб він добре розчинився, довести масу до кипіння, потім зробити маленький вогонь і варити 20-25 хвилин, не більше, помішуючи, щоб не пригоріло і іноді знімаючи пінку (її у смородини дуже мало).

За 5 хвилин до готовності додати кислоту, перемішати.

Готовий джем відразу розлити по банках (вихід 3 банки по 0,5 літра), закупорити, перевернути догори дном на 30 хвилин, потім перевернути і залишити так до охолодження. Джем з чорної смородини готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: