стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Сливовий джем





Сливовий джем

Сливовий джем
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться для сливового джему:

  • -Сливи (зрілі) - 1 кг
  • -Цукор-пісок - 800 г
  • -Вода - 120 г

Спосіб приготування сливового джему:
На дно варильної посуди влити воду, всипати сливи (попередньо вимити і очистити від кісточок), довести до кипіння і варити 15 хвилин на великому вогні, іноді помішуючи, потім всипати стакан цукру не збавляючи вогонь щоб не переривати кипіння, коли цукор розчиниться всипати наступну склянку, і так по склянці всипати весь цукор.

Далі варити вміст на середньому вогні, часто знімаючи пінку і помішуючи дерев'яною лопаткою або дерев'яною ложкою 40-45 хвилин до готовності, сироп повинен стікати з ложки тонкою ниткою. Сливовий джем гарячим розлити по стерильних гарячих банках, закатати прокип'яченими кришками, і перевернувши догори дном, поставити на обробну дошку до повного охолодження. Сливовий джем готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: