стрілка навігації     стрілка навігації  Польська паска





Польська паска

Польська паска
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться для польської паски:

  • 2 пакетика сухих дріжджів (14 г)
  • 1/2 склянки теплої води (45С) - 120 мл
  • 1/2 склянки цукру (100г)
  • 3 склянки теплого молока (700 мл)
  • 4 склянки борошна (500г)
  • 6 яєць, збити виделкою в піну
  • 1/2 склянки цукру (100г)
  • 225 г маргарину, розм'якшити до кімнатної температури
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. лимонної цедри
  • 12 склянок борошна (1500г)
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. води
  • 2 ст.л. масла, розтопити

Спосіб приготування польської паски:
Замочити дріжджі в теплій воді до утворення піни.

В цей час розчинити в теплому молоці пів склянки цукру. Остудити до ледве теплого стану (45 С), щоб не вбити дріжджі і тоді додати дріжджі разом з 4 склянками борошна. Все добре розмішати дерев'яною лопаткою. Накрити вологим кухонним рушником і поставити в тепле темне місце на 2 години, поки тісто не збільшиться в розмірі вдвічі.

Осадити тісто і додати яйця, пів склянки цукру, м'який маргарин, сіль і лимонну цедру. Все розмішати. Тепер можна додавати решту борошна по склянці за раз і місити, поки не вийде м'яке тісто.

Місити тісто на злегка присипаній борошном поверхні до гладкого еластичного стану, близько 10 хвилин. Викласти у велику змащену олією миску, повертаючи, щоб покрити тісто з усіх боків олією.

Поставити підходити в тепле місце на 2 години. Осадити і дати ще раз піднятися 30 хвилин.

Розділити тісто на 3 частини. Сформувати круглі кулі і викласти на змащені жиром деко або у змащені форми для паски. Дати піднятися від 45 хвилин до 1 години (має збільшитися в об'ємі в 2 рази).

Збити 1 яйце з 1 ст.л. води - змастити верх пасок.

Випікати в розігрітій до 180 С духовці 45-50 хвилин або до готовності. При виході з духовки, змастіть верх пасок розтопленим маслом.

Лимонна глазур
Можна покрити паски лимонною глазур'ю: 1 3/4 склянки цукрової пудри + 1/2 склянки лимонного соку змішати і змастити верх остиглої паски. Польська паска готова.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: