стрілка навігації     стрілка навігації  Великодній вінок





Великодній вінок

Великодній вінок
автор рецепта Автор: Віка



Вам знадобиться для великоднього вінка:

  • 2.5 склянки борошна, по частинах
  • 50 г цукру (4 ст.л.)
  • 1 ч.л. солі
  • 2 ч.л. сухих дріжджів
  • 2/3 склянки молока
  • 2 ст.л. (30г) вершкового масла
  • 2 яйця
  • 5 сирих яєць зі шкаралупою, можна пофарбувати в різні кольори харчовим барвником
  • 2 ст.л. вершкового масла, розтопити

Спосіб приготування великоднього вінка:
У великій мисці змішати 1 склянку борошна (не все!), сіль і дріжджі. У невеликій каструлі злегка підігріти молоко з маслом, поки масло не розм'якшиться, але ще не розтане.

Потроху додавайте молоко в борошно, постійно помішуючи. Додайте 2 яйця, 1/2 склянки борошна, добре розмішайте. Додавайте борошно по 1/2 склянки за раз, кожен раз все добре перемішуючи. Коли замісили тісто, викладіть його на злегка присипану борошном поверхню і місіть, поки воно не стане гладким і еластичним, близько 8 хвилин.

Злегка змастіть велику миску олією і покладіть в неї тісто, перевертаючи, щоб покрити з усіх сторін олією. Закрити вологим кухонним рушником і дати піднятися в теплому місці близько 1 години, тісто має збільшитися в розмірі в 2 рази.

Осадіть тісто і викладіть на присипану борошном поверхню. Розділіть на 2 частини. Накрийте і дайте йому постояти 10 хвилин. Розкачайте кожну частину тіста в довгий джгут товщиною 3-4 см.

Перекрутіть 2 джгута (не туго), формуючи вінок і залишивши місце для яєць. Заліпіть краї і вставте яйця у проміжки. Це зручніше робити прямо на змащеному жиром деку.

Розігріти дузовку до 180 С. Прикрити вінок на деку вологим рушником і поставити в тепле місце на 45 хвилин, щоб дати тісту ще раз піднятися. Змастити розтопленим вершковим маслом перед випічкою.
Випікати в розігрітій духовці 45-50 хвилин до золотистого кольору. Великодній вінок готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: