стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Соус до пасти





Соус до пасти

Соус до пасти
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться для соусу до пасти:

  • М'ясо(будь-яке) філе 300-350 г (можна використовувати фарш)
  • цибулина 2 шт.
  • стебла селери 3-5 шт
  • цукіні (молодий) 1 шт
  • савойська капуста (baby-качанчик)
  • часник - пару зубків
  • сухе біле вино 1 ст.
  • молоко 2,5-3 ст.
  • помідори у власному соку (банку 500 г)
  • трохи томатної пасти
  • сіль, перець, мускатний горіх за смаком
  • оливкова олія 80-100 г
  • зелень (рубаний кріп, шпинат)

Спосіб приготування соусу до пасти:
На добре розігріту сковороду (сотейник), налити оливкової олії, обсмажити дрібно нарізане м'ясо, додати нарізану кубиками цибулю. Коли цибуля стане прозорою, додаємо до неї нарізану кубиками селеру і цукіні.

Тушкуємо овочі на повільному вогні (до готовності), не накриваючи кришкою, потім додаємо дрібно рубаний часник, і тонко нарізану савойську капусту. Збільшуємо вогонь (щоб кипіло), додаємо в сотейник вино. Після того, як вино випарується, вливаємо молоко. По закінченні додаємо консервовані (або свіжі) протерті томати і трохи гострої томатної пасти. Солити і перчити за смаком, після додати мускатний горіх.

Тушкуємо соус на повільному вогні, але не довго, зрідка помішуючи. Готово! Відварити макарони, залити соусом і перед подачею на стіл посипати пасту тертим сиром, прикрасити гілочками зелені. Соус до пасти готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: