стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Соус ткемалі





Соус ткемалі

Соус ткемалі
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться для соусу ткемалі:

  • Алича жовта(бажано недозріла)-1.5 кг
  • Часник-2 великих головки
  • Омбало (вона ж м'ята болотна)-2 пучка
  • Хмелі-сунелі-1 ст.ложка
  • Перець червоний-1 ч.ложка
  • Сіль,цукор-за смаком
  • Сушена кінза-1 ст.ложка
  • Насіння кропу-1 ст.ложка

Спосіб приготування соусу ткемалі:
Аличу залити водою, щоб вона лише злегка їх покривала. Довести воду до кипіння, зменшити вогонь і варити, помішуючи, до м'якості (приблизно 15-20 хвилин).

Зняти з вогню, відкинути на друшляк. Дати плодам трохи охолонути, протерти через сито, видаляючи кісточки і шкірку.

Отримане пюре знову поставити на огонь. Добавити товчений часник, приправу Омбало, сіль і цукор за смаком. Довести до кипіння і на маленькому вогні варити 30 хвилин, бажано у великій кастрюлі. Періодично мішаємо (бажано дерев'яною ложкою), дуже швидко підгарає. Пюре уварити до густоти сметани.

Наприкінці варіння покласти хмелі-сунелі, сушену кінзу, насіння кропу і червоний мелений перец. Спеції додаємо за смаком (кожен під себе).

Розлити по пляшках, зверху залити олією, закрити кришками і зберігати в прохолодному місці. Соус ткемалі готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: