стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Соус болоньєзе





Соус болоньєзе

Соус болоньєзе
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться для соусу болоньєзе:

  • 400 гр. змішаного м'ясного фаршу (свинина, яловичина)
  • 300 мл. томатного пюре
  • 4 - 5 шт. помідори " черрі"
  • 1 - 2 цибулини
  • 1 велика морквина
  • 2 зубчика часнику
  • 10 - 15 см ніжки свіжої селери
  • 1 лавровий лист
  • 2 листочка шавлії
  • 1 гілочка розмарину
  • 3 - 4 шт.гвоздики
  • сіль, перець, оливкова олія

Спосіб приготування соусу болоньєзе:
Підготувати необхідні овочі і спеції.

Змолоти фарш на м'ясорубці або взяти готовий.

Краще використовувати каструлю з товстими стінками. Цибулю дрібно порізати, пасерувати на оливковій олії.

Викласти фарш, обсмажити з усіх боків.

Додати підготовлені овочі і спеції. Залити водою, щоб покривала вміст каструлі на 1,5 - 2 см. Додати сіль, перець.

З моменту закипання, тушкувати на повільному вогні 1 годину.

Дістати моркву, розім'яти виделкою і повернути назад в каструлю.

Тушкувати ще 2 - 2, 5 години до готовності, поки не вивариться вода і залишиться томатна підлива.

Готовим соусом болоньєзе можна заправити спагетті. Можна вживати для приготування лазаньї.

Зазвичай такий соус готують у великій кількості. Соус болоньєзе що залишився можна розкласти в невеликі порційні контейнера і тримати в морзилці. Соус болоньєзе готовий.
Смачного!



Додати коментар:

Текст: